Állami kitüntetéseket vehettek át professor emeritusaink

2024.03.18.
Állami kitüntetéseket vehettek át professor emeritusaink
A 2024. március 15-i nemzeti ünnep alkalmából az ELTE ÁJK két professor emeritusa, Dr. Bihari Mihály és Dr. Pokol Béla is neves elismerésben részesült. Az állami kitüntetéseket Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök adta át a Parlament Kupolacsarnokában.

Széchenyi-díjat kapott Dr. Bihari Mihály, a politikatudomány doktora, az Alkotmánybíróság volt elnöke a magyar politológiaoktatás megalapozásában vállalt kiemelkedő szerepe, valamint jelentős tudományos, oktatói és oktatásszervezői tevékenysége elismeréseként.

A Magyar Érdemrend Parancsnoki Keresztje a csillaggal polgári tagozat kitüntetést kapott Dr. Pokol Béla, a szociológiai tudomány doktora, jogtudós, politológus, volt alkotmánybíró és országgyűlési képviselő Magyarország alkotmányos rendjének védelmét szolgáló felelősségteljes munkája, az államelmélet, a jogbölcselet és a politikatudományok területét is gazdagító tudományos pályája, a szociológia és a demográfia, illetve a társadalom alrendszereinek vizsgálata terén folytatott kutatásai, valamint értékes közéleti tevékenysége elismeréseként.

A kitüntetésekhez gratulálunk!