KözigInfo – az idei egyik legjobb ÁJK-s HSUP-ötlet

2024.05.14.
KözigInfo – az idei egyik legjobb ÁJK-s HSUP-ötlet
Közel 290 ELTE-s hallgató fejezte be a Hungarian Startup University Program első félévét, a tavaszi szemeszterben a legjobb ötletek továbbfejlesztésén csapatokban dolgoznak az ösztöndíjasok. A nyertes ötletgazdákkal készült interjúsorozatban Herczeg Kevin, az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatója mutatja be projektötletét.

– Mesélj az ötletről, miért egyedi?

Tapasztalhatjuk, hogy az önkormányzati weboldalak sokszor átláthatatlanok vagy nem nyújtanak kellően gyors és egyértelmű tájékoztatást. Gyakran előfordul, hogy a helyi lakosok nehezen találják meg, amit keresnek, és az ügyintézés is bonyolult. Ezért merült fel bennünk az igény egy olyan megoldás iránt, ami egyszerűsíti az önkormányzati weboldalak használatát, és hozzájárul a gyors és hatékony tájékoztatáshoz. Az önkormányzati weboldalon chat platformot hozunk létre, amely lehetővé teszi az adott oldal könnyebb használatát. A felhasználó egy chat-ablakban megfogalmazhatja kérdését és azonnali tájékoztatást kaphat, illetve, amennyiben nem kap teljeskörű választ, ügyintézőhöz tudjuk irányítani. Ötletünk technológiai háttere egy rule based expert system, amely segítségével a felhasználó megbízható, ellenőrzött és naprakész válaszokat kap.

– Milyen kompetenciák jelennek meg a csapatban, hogyan zajlik a közös munka?

A projekten hárman dolgozunk, a csapatunk rendkívül sokszínű, mindenki más szakterületen folytat tanulmányokat, így például jogi, pénzügyi és informatikai ismeretekkel is rendelkezünk. A közös munka gördülékenyen megy, mivel már a projekt előtt ismertük egymást. Megbeszéléseink általában jó hangulatban telnek és produktívak, mindenki szabadon megoszthatja gondolatait és ötleteit, és a döntéseket demokratikusan hozzuk meg. Bár kezdetben nem volt tapasztalatunk a startup világában, de egy kiváló mentor segítségével rengeteg új tudást és készségeket tanultunk, és ezeket alkalmazni tudjuk a projektünkben.

– Ki a szolgáltatás célcsoportja? 

A potenciális ügyfeleink a Magyarországon működő több mint 3000 önkormányzat, valamint a weboldalaikat használó lakosok. A projekt megvalósítása során a legnagyobb kihívás az volt, hogy olyan megoldást fejlesszünk ki, ami egyszerre könnyen integrálható az önkormányzati weboldalakba, és egyszerűen használható a felhasználók számára. Emellett fontos meggyőzni az önkormányzatokat a szolgáltatásunk előnyeiről és értékéről.

– Melyek a további terveitek?

A legfőbb tervünk, hogy szolgáltatásunk a lehető legtöbb önkormányzat számára elérhető legyen, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy a lakosság tájékozódási lehetőségei bővüljenek.


A csapat tagjai:

Ötletgazda: Herczeg Kevin (ELTE ÁJK)
Csapattagok: Keszeli Adrienn (Állatorvostudományi Egyetem), Gaál András (BME)
Mentor: Dr. Zorkóczy Miklós

További információk a programról: https://www.elte.hu/hsup