Polgári jogi jogesetmegoldó verseny

2024.03.22.
Polgári jogi jogesetmegoldó verseny
A Magyar Országos Közjegyzői Kamara versenyére az ELTE ÁJK hallgatói április 5-ig jelentkezhetnek, a fődíj a kamara ösztöndíja.

A tavalyi nagy sikerre tekintettel a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) idén is megrendezi polgári jogi jogesetmegoldó versenyét, amelynek fődíja a kamara ösztöndíja, emellett a második és harmadik helyezetteket további értékes tárgynyereményekkel jutalmazza a kamara, illetve különdíjak kiosztására is sor kerülhet. A verseny fővédnöke Tuzson Bence igazságügyi miniszter.

A résztvevők egy polgári jogi fiktív jogesetet kapnak kézhez. A felkészülésre 60 perc áll rendelkezésre, melynek során megengedett a szervezők által biztosított jogszabályok használata. A felkészülést követően a versenyzőknek szakmai zsűri előtt kell prezentálniuk a jogesetet, illetve álláspontjukat szóban megvédeni, akár ellenérdekű fél tekintetében, illetve opponálása mellett. A versenyt 2024. április 24-én 10:00 órakor rendezik meg a Közjegyzők Házában (1087 Budapest, Stróbl Alajos utca 3/b.)

A versenyre olyan joghallgatók jelentkezhetnek, akik jogi tanulmányaik során legalább 4 lezárt félévet tudnak igazolni. A jelentkezéseket április 5-ig lehet leadni a Polgári Eljárásjogi Tanszéken keresztül, a kitöltött jelentkezési lapot mellékletként e-mailben kell eljuttatni Prokopp Katalinnak.

Plakát
Jelentkezési lap
További részletek