ELTE–NFI Filmklub

ELTE–NFI Filmklub

ELTE-NFI Egyetemi Filmklub

Mi az ELTE-NFI Egyetemi Filmklub?
Az ELTE és a Nemzeti Filmintézet közös együttműködésében szervezett filmklub, amely helyileg az Állam-és Jogtudományi Karon működik, de az ELTE minden karáról várja a jelenlegi és volt egyetemi polgárokat. Félévente hét-nyolc vetítést tartunk.

Mit csinálunk a filmklubban
Magyar filmeket nézünk, és utána meghívott vendégeinkkel beszélgetünk a látottakról. A programunkban klasszikus és kortárs alkotások egyaránt szerepelnek. Ezek mindegyike fontos társadalmi, illetve emberi kérdéseket is elemez, a vetítések utáni beszélgetések során ezekről a témákról gondolkodunk. A felmerülő etikai, erkölcsi, és jogi és egyéb témák mindig nagyon inspiráló beszélgetéseket eredményeznek. Célunk emellett az is, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek a magyar filmtörténetbe. 

Kik a vendégeink?
Színészek, rendezők, forgatókönyvírók, filmtörténészek, filmkritikusok, operatőrök, illetve az adott filmalkotások által érintett egyéb területek szakértői.

Hol találsz meg minket?
Az Egyetem téri épület A/1 gyakorlójában (földszint, ruhatár melletti folyosó).

Hol hirdetjük meg programjainkat?
A Facebookon: https://www.facebook.com/filmklubelte
A kari honlap (ajk.elte.hu) Események rovatában és a Neptun hirdetőfelületén. 

Mikor tartjuk alkalmainkat?
Szerdánként a szorgalmi időszakban, jellemzően kéthetente, az esti órákban.

Miért gyere hozzánk?
Mert megismerheted a magyar filmtörténet remekeit, régebbieket és legújabbakat is, és tágíthatod ismereteidet, világlátásodat. Olyan emberekkel találkozhatsz, akik jelentős mértékben alakították és alakítják a magyar filmet. Közösségre találhatsz, ahol fontos dolgokról beszélgethetsz és jól érezheted magad, miközben ki is kapcsolódhatsz a mindennapokból. 

Hol jelentkezhetsz a vetítésekre? 
A filmklub vezetőjénél, dr. Rácz Annánál, az anna.racz@ajk.elte.hu e-mail-címen. Kérdéseiddel is ide fordulhatsz vagy ha egyszerűen csak információt szeretnél a filmklubról. 

Szeretettel várunk, találkozzunk a filmklubban!

Filmklub beszélgetések

Filmklub beszélgetések

0

/

0

0

/

0